Houskový knedlík, 600 g
Houskový kynutý knedlík, další výrobek naší společnosti. Za dobu, co jej vyrábíme se stal jedním z nejžádanějších výrobků na trhu. Jeho kyprý vzhled, působivá mozaika na řezu a skvělá chuť ho předurčuje jako vynikající přílohu ke všem možným českým jídlům. Od pečených mas, až po tradiční omáčky, zelí, nebo špenát. Netrapte se doma s jeho výrobou a kupte si houskový knedlík od nás. Dodáváme jej v hmotnosti 600 a 400 gramů a to i krájený. Čekáte-li hosty, můžete mít i velké 2kg balení bez patek, za skvělou cenu.
Jak připravovat nejlépe naše knedlíky?
Často se nás ptáte, jakým způsobem připravovat knedlík, aby měl co nejlepší chuť, neztvrdnul na talíři a nedrobil se. Stalo se totiž ustáleným zvykem ohřívat knedlíky v mikrovlnné troubě. Dát je na talíř a ohřát dvě tři minuty na nejvyšší výkon. To je ale chyba! Všechna přirozená vlhkost a kyprost je pryč! A vy se tak zbavujete požitku z pravé domácí chuti knedlíku.
Nejlepší příprava chlazeného knedlíkového zboží je následující: Kolečka knedlíků, nebo kuličky vyskládejte na pařáček, sítko, či cedník. Dejte nad hrnec s vodou a v páře pod pokličkou ohřívejte podle množství a typu knedlíku cca 3 až 5 minut. Pak dosáhnete té nejlepší konzistence a chuti.
Víme, že někdy člověk spěchá a potřebuje mít teplé jídlo co nejrychleji a s co nejmenší námahou. Pak je mikrovlnná trouba nevyhnutelná. Poradíme vám ale malý trik, jak alespoň trochu zachovat dobrou kvalitu knedlíku. Vezměte mikrotenový sáček a vypláchněte jej vodou. Do tohoto vlhkého sáčku naskládejte knedlíky a ohřejte minutu až dvě. Nebude to sice jako z páry, ale vlhké prostředí, které jsme vytvořili vypláchnutím sáčku, nám zabrání úplnému vysušení knedlíku.
Dobrou chuť !