Moravský knedlík, 600 g
Moravský knedlík je název pro tradiční kynutý knedlík. Jídlo oblíbené už našimi babičkami a jejich babičkami. Symbol poctivé české kuchyně. Kyprý, na řezu sněhobílý, vynikající nejen ke všem druhům mas a omáček, ale i k zelí, špenátu a kapustě. Dopřejte si i vy tuto tradiční pochoutku bez námahy a bez dlouhých chvil strávených v kuchyni při jeho přípravě. Již téměř dvě desetiletí vyrábíme jeden z nejlepších kynutých knedlíku v Čechách a na Moravě a to pod názvem Moravský knedlík, oceněný známkou kvality KlasA. Ochutnejte i vy jeho nezaměnitelnou chuť. Dodáváme jej ve variantách 600 a 400 gramů. Můžete jej mít i krájený (tloušťka kolečka 14 milimetrů).
Jak připravovat nejlépe naše knedlíky?
Často se nás ptáte, jakým způsobem připravovat knedlík, aby měl co nejlepší chuť, neztvrdnul na talíři a nedrobil se. Stalo se totiž ustáleným zvykem ohřívat knedlíky v mikrovlnné troubě. Dát je na talíř a ohřát dvě tři minuty na nejvyšší výkon. To je ale chyba! Všechna přirozená vlhkost a kyprost je pryč! A vy se tak zbavujete požitku z pravé domácí chuti knedlíku.
Nejlepší příprava chlazeného knedlíkového zboží je následující: Kolečka knedlíků, nebo kuličky vyskládejte na pařáček, sítko, či cedník. Dejte nad hrnec s vodou a v páře pod pokličkou ohřívejte podle množství a typu knedlíku cca 3 až 5 minut. Pak dosáhnete té nejlepší konzistence a chuti.
Víme, že někdy člověk spěchá a potřebuje mít teplé jídlo co nejrychleji a s co nejmenší námahou. Pak je mikrovlnná trouba nevyhnutelná. Poradíme vám ale malý trik, jak alespoň trochu zachovat dobrou kvalitu knedlíku. Vezměte mikrotenový sáček a vypláchněte jej vodou. Do tohoto vlhkého sáčku naskládejte knedlíky a ohřejte minutu až dvě. Nebude to sice jako z páry, ale vlhké prostředí, které jsme vytvořili vypláchnutím sáčku, nám zabrání úplnému vysušení knedlíku.
Dobrou chuť !