Kynuté povidlové knedlíky, 300 g
Recepty našich babiček nás inspirovaly k výrobě tradičních českých povidlových knedlíků a povidlových knedlíků s makovou posypkou. U těch stačí přidat lžičku rozpuštěného másla a výtečný oběd, nebo večeře je na stole za 5 minut. Tyto tolik oblíbené knedlíky dodáváme na trh v 300 gramovém balení.
Jak připravovat nejlépe naše knedlíky?
Často se nás ptáte, jakým způsobem připravovat knedlík, aby měl co nejlepší chuť, neztvrdnul na talíři a nedrobil se. Stalo se totiž ustáleným zvykem ohřívat knedlíky v mikrovlnné troubě. Dát je na talíř a ohřát dvě tři minuty na nejvyšší výkon. To je ale chyba! Všechna přirozená vlhkost a kyprost je pryč! A vy se tak zbavujete požitku z pravé domácí chuti knedlíku.
Nejlepší příprava chlazeného knedlíkového zboží je následující: Kolečka knedlíků, nebo kuličky vyskládejte na pařáček, sítko, či cedník. Dejte nad hrnec s vodou a v páře pod pokličkou ohřívejte podle množství a typu knedlíku cca 3 až 5 minut. Pak dosáhnete té nejlepší konzistence a chuti.
Víme, že někdy člověk spěchá a potřebuje mít teplé jídlo co nejrychleji a s co nejmenší námahou. Pak je mikrovlnná trouba nevyhnutelná. Poradíme vám ale malý trik, jak alespoň trochu zachovat dobrou kvalitu knedlíku. Vezměte mikrotenový sáček a vypláchněte jej vodou. Do tohoto vlhkého sáčku naskládejte knedlíky a ohřejte minutu až dvě. Nebude to sice jako z páry, ale vlhké prostředí, které jsme vytvořili vypláchnutím sáčku, nám zabrání úplnému vysušení knedlíku.
Dobrou chuť !